Veckans Matsedel

                                                                   

 

V11
Måndag: Gnocchi med krämig tonfisksås.
Tisdag: Korvstroganoff med ris.
Onsdag: Djungelkyckling med pasta.
Torsdag: Köttbullar med kokt potatis och sås.
Fredag: Thaisoppa med hembakat bröd.

 

V12
Måndag: Panerad fisk med kokt potatis och remouladsås.
Tisdag: Krämig köttgryta med smak av persika, serveras med ris.
Onsdag: Broccolisoppa med hembakt bröd.
Torsdag: Pasta med kalkonfärssås.
Fredag: Stekt korv med mos.

 

V13

Måndag: Pasta med basilikakryddad tomatsås.

Tisdag: Fiskgratäng i dill och citronsås, serveras med kokt potatis.

Onsdag: Gräddig rotfruktssoppa med pepparrotsvisp. 

Torsdag: Önskemat fjärilen. 

Fredag: Önskemat upptäckarna.

 

Varje dag serveras det ekologiska grönsaker till maten. Utbudet varierar efter säsong och de anpassas till dagens huvudrätt.  Vår ambition är att locka och lära barnen att uppskatta grönsaker.Vi använder en hög andel ekologiska råvaror när vi lagar vår mat och lagar den från grunden. Allt för att den ska vara så naturlig och näringsrik som möjligt. Vid de få tillfälle vi serverar halvfabrikat så är de valda med omsorg och är då märkta med krav eller eko.  

SMAKLIG MÅLTID!