2019 V.12 Humlorna och Fjärilen

2019 V.12 Humlorna och Fjärilen

Hej på er! Hoppas allt är bra! Bloggen är äntligen tillbaka och denna veckan vill vi passa på att berätta lite om vårt Grön Flagg-arbete. Många av er har säkert hört att vi arbetar med grön flagg men alla kanske inte vet vad det innebär. Här kommer lite förtydligande vad vi arbetar med.

Grön flagg är ett pedagogiskt verktyg och en miljö-certifiering som finns i över 50 länder runt om i världen. Idag är över 2500 svenska skolor och förskolor anslutna till Grön flagg och vi är en av dem. Grön flagg är det största nätverket för arbete inom hållbar utveckling.

Grunden är att barnens medbestämmande och inflytande ska vara i fokus, det är deras nyfikenhet och idéer som styr utvecklingen av projektet. Det finns olika områden att välja mellan och vi väljer tre av dessa som vi vill förbättra och utveckla.

Våra tre gemensamma mål för förskolan är:

  1. Nedbrytning och återvinning (Skräp och avfall)
  2. Maskar och Gråsuggor (Djur och Natur)
  3. Lugn (Hälsa och Livsstil)

Grön Flagg utgår ifrån Läroplanen och är direkt kopplad till den. Det tydliggör hur arbetet kan bidra till barnens utveckling, lärande, ansvar och inflytande. På så sätt får förskolan ett långsiktigt hållbarhetsarbete som kontinuerligt fördjupas.

Läroplanen för förskolan (LPFÖ18)

Förskolan ska sträva efter..

..att utveckla respekt för allt levande och omsorg om sin miljö.

.. att utveckla sitt intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och hur människor, natur och samhälle påverkar varandra.

Avslutningsvis vill vi visa några bilder på hur det kan se ut när vi arbetar med våra projekt. Här har vi använt oss av återvinningsmaterial för att skapa nytt material som används flitigt i deras lek.

Ha en trevlig vecka! Fortsätt kolla in vår blogg och följ oss gärna på instagram (dibberfyrklovern). Mvh Humlorna och Fjärilen!

Lämna ett svar