Eken v.7 2019.

Eken v.7 2019.

Hej Ekens föräldrar!

Hoppas att alla sjukdomar håller sig borta från barnen och personalen så vi kan blicka framåt mot ljusare och friskare tider.

Under vecka var barnen i parken så la de märke till att där var många fåglar ute som letade mat bland löven. Barnen hade vetskap om att man kan göra fågelmat själv. Så dagen efter gjorde vi egen fågelmat av fågelfrö och kokosfett som vi blandat och låtit stelna för att sen kunna hänga upp i träden. Kul och spännande!

Bilder på barnen hittar ni på dokumentationsväggen på Eken.

Förskolan ska ansvara för att arbetet i barngruppen genomförs så att barnen stimuleras och utmanas i sitt intresse för naturvetenskap och teknik.

I torsdags har vi uppmärksammat att det är alla hjärtans dag och vänliga vecka.Vi pratade om vad  kärlek och vänlighet är och hur vi kan visa varann det.Vi arbetar ju alltid med gemenskap och trivsel , men kring såna här dagar blir det ju lite extra alla hjärtans dag-pyssel.

KÄNSLOR

Vi på Eken har vi valt att arbeta under denna terminen med känslor och hur vi är mot varandra i gruppen. Detta eftersom vi vill lifta att det är helt okej att känna, men även för att öka förståelse hos barnen för andras situation.

Kopplingar till läroplan.

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra.

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin identitet och känner trygghet i den.

SYFTE

Vi vill genom detta arbete skapa ett bättre gruppklimat där barnen både vågar visa sina egna känslor samt kunna se på sin kompis hur den mår.Vi vill att barnen skall utveckla förståelse för hur det kan kännas om någon inte får vara med, samt hur kan man vara en bra kompis.För att komma vidare kommer vi titta på figurer som glada, ledsna och arga, för att få igång en dialog med barnen ring dessa känslor.

Parallellt med detta får barnen titta på saga och även läsa bok om den fula ankungen .Barnen får reflektera kring hur vi är mot varandra, hur det känns att vara utesluten samt hur jag kan göra en kompis glad.

Vi kommer att ställa frågor till barnen :

-Hur ser den figuren ut?(ledsen,arg, glad)

-Hur ser du när du är ledsen,arg,glad?

-När är du ledsen, arg, glad.

-Hur känns det att vara ledsen,arg, glad.

-Hur kan det kännas att inte få vara med?

-Hur kan jag göra en kompis glad?

Vi på Eken önskar er en fortsatt trevlig helg!

Lotta,Tess,Maggan

 

 

Lämna ett svar