2019 v 7 Kastanjen

2019 V 7 Kastanjen.

Vi har nu kommit in i v 7 och trots rådande sjukdomsläge bland barn och personal känner vi att arbetet flyter på bra och barnen tar ansvar och söker nya kontakter att knyta an till bland varandra när ”kompisen” är frånvarande.

Vi har jobbat mycket med att känna igen och skapa olika ljud genom olika aktiviteter som främjar språklusten och i Stegvis har vi hanterat hur man lyssnar på varandra, att man berättar och visar vad man känner samt olika situationer med rättvisa.

Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar förmåga att ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation samt vilja att hjälpa andra.(LPFÖ 2016).

Annars arbetas det på som vanligt med olika språkförberedande spel med rimord, sammansatta ord, motsatsord, det målas, pysslas, skrivs korsord, miljön vårdas, bakas knäckebröd, övas på nya sånger och ramsor och allt annat material som finns tillgängligt.

Under veckan har vi även tillsammans skapat ett hjärta till Alla-hjärtans-dag!

Hoppas på en fortsatt trevlig helg och att sjukdomarna snart skall vara förbi……..

Mvh Kastanjen

 

 

Lämna ett svar