2018 V.51 Upptäckarna

2018 V.51 Upptäckarna

Hej är kommer en liten blogg från oss på upptäckarna. Vi har under december månad arbetat mycket med våra jultraditioner. Barnen har julpysslat, bakat, gått Luciatåg och haft mycket julmys. Sista veckan innan jullovet fick vi brev av Tomten:

”Hej alla barn nu är det bara 5 dagar kvar till julafton och jag har sååå mycket att göra. Mina nissar har varit ute och spanat. De berättade att ni barn på Fyrklövern är så hjälpsamma och duktiga. Jag har varit och lämnat något i Täljeskogen. God jul önskar Tomten.”

Vi tog på oss varma kläder och vi begav oss till skogen där Tomten hade lämnat sin överraskning. Barnen letade upp säcken som vi tog med oss till förskolan, där vi sedan hade en mysig stund i samlingen. Tillsammans dukade vi långbord och det bjöds på ett härligt julbord från köket.

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla sin kulturella identitet samt kunskap om och intresse för olika kulturer och förståelse för värdet av att leva i ett samhälle präglat av mångfald samt intresse för det lokala kulturlivet.”(Lpfö 18 s.14).

Vi märker att alla barn är förväntansfulla inför julen och har mycket att berätta för oss pedagoger. Vi vill här med önska er en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Lämna ett svar