2018 v.40 Kastanjen

2018 v.40 kastanjen

Hej Kastanjen Föräldrar

Under veckan som gått har hösten gjort sitt intåg. Då förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för hur människor, natur påverkar varandra har vi pratat om hur träden på hösten har olika frukter och nötter som sen djuren samlar på sig inför vintern. Vi valde att plocka kastanjer och sen fick de barn som ville spika hål och göra kransar. Här utvecklas förmågan att bygga skapa och konstruera med material och redskap.

 

Vi fick en regnig onsdag, och på gården byggde barnen kanaler i sanden. Vattnet forsade fram med båtar. Barnens lärande blir till en lek och förmågan att arbeta i grupp och kunna hantera konflikt och ansvara för gemensamma regler utvecklas här.

 

Vi påminner om fotograferingen på fredag den 5 okt. Föräldrar lämnar sitt barn 9.00 och hämtar strax innan 11.00 detta gäller de barn som är lediga på fredagar.

Vi önskar även att ni ser över kläderna i hallen och påminner även om att det är bra med fodrade gummistövlar då det är kallt ute.

 

mvh Kastanjen

 

Lämna ett svar