2018 V18. Kastanjen

2018 V.18 Kastanjen.

Under veckan har vi pratat om hälsa, vad som är nyttigt och onyttigt för kroppen samt haft skräpplockardag då vi lärde oss sortera skräpet som vi slängde i soprummet och spa i form av fotbad, nagelmålning och massage.

På frågan om barnen visste vad hälsa var fick vi blandade svar: – Det är när man tar varandra i handen och hälsar på varandra, – När man äter & dricker nyttigt, – När man vilar, – När man sover laddar man kroppen, – När man rör sig på olika sätt genom att gå, jogga, springa, spela fotboll mm.

”Förskolan skall sträva efter att varje barn utvecklar sin motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för vikten av att värna om sin hälsa och sitt välbefinnande”

Så glöm nu inte att smörja in era barn med solskyddsfaktor inför den stundande veckan då det väntas fint väder och ta med vattenflaskor, ryggsäckar och kläder efter väder!

Fortsatt trevlig helg!

Kastanjen

 

 

 

 

Kommentera