2018 V.15 Fjärilen och Humlorna

2018 V.15 Fjärilen och Humlorna

Hej

Under veckan som gått har vi planerat att barnen på Humlorna och Fjärilen ska får vara med i köket och hjälpa till att förbereda inför de olika måltiderna. Denna veckan blev det äpplepaj. Vi fick en äpple delare som både skalar, delar och kärnar ur äpplena av Selmas pappa, vi tackar så mycket och vill med det säga att den är väldigt uppskattad. Barnen har fått vara med i hela processen hur man tillagar en paj. Dela frukten, och lägga den i formen, hälla på honung och kanel och göra en smuldeg, som vi sedan satte i ugnen. Det doftade ljuvligt på förskolan denna dag! Genom att få vara med i köket får barnen träna på praktiska vardagsövningarna och använda sina sinnen som lukt, smak, känsel, syn och hörsel och inte minst känna att jag kan och växa i sin självkänsla. Enligt Lpfö (98/16 s.9) ”ska förskolan sträva efter att varje barn utvecklar självständighet och tillit till sin egna förmåga”.

 

Vidare kommer barnen få vara med i planeringen om vad som ska tillagas eller förberedas i köket för att de ska få känna sig delaktiga i vårt fortsatta arbete i de praktiska vardagsövningarna.

Lämna ett svar