2018 V.7 Kastanjen

2018 V.7 Kastanjen

Under veckan har vi målat flaggor, haft OS invigning samt de första OS tävlingarna av många. Barnen är indelade i grupper utefter de länder/världsdelar som är representerade under OS – de som varit hemma och är sjuka har också en tilldelad plats.”Backhoppning och ”springskytte” är två grenar där vi nu har medaljörer från USA och Australien. Blandade reaktioner kring hanterandet av att inte alla fick medaljer men barnen har varit engagerade i tillverkningen av flaggorna, invigning och OS-ringarna. Barnen får gemensamt komma fram till vem som skall deltaga och utvecklar sin förmåga att förstå och handla efter demokratiska principer i samarbetet och beslutsfattandet. Fler tävlingar kommer gå av stapeln i nästa vecka och någon form av medalj har vi i tankarna.

I onsdags var vi på biblioteket och såg föreställningen Kompis – hur blir man det? Teatern lyfte betydelsen av att ta någon annans perspektiv och att man prövar leka det som en annan kompis vill.

Vi önskar er alla en trevlig helg – hoppas alla är friska till nästa vecka!

Kastanjen

Lämna ett svar